ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Το έργο ανήκει στο Θέατρο του Παραλόγου και τοποθετείται ενάντια στην αλαζονεία, το θράσος, την υποτίμηση και τη στέρηση ελπίδας. Αναφέρεται σε μελλοντικές κοινωνίες δύο κατηγοριών ανθρώπων, εκείνων που επωμίζονται πρόθυμα τις υποχρεώσεις τους, ως βασική προϋπόθεση της αρμονικής ζωής και εκείνων των νομίμως εγκλεισμένων αντικομφορμιστών που τους επιτρέπεται να ζουν μόνο με την συγκατάθεση των πρώτων.

Η παραγωγή του έργου της Σοφίας Σταυρακάκη «Τυφλόμυγα – Η Νύχτα του Κυνηγιού» εντάσσεται στο πρόγραμμα της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α. για τη περίοδο 2016 – 17. Σκηνοθετείται από τη συγγραφέα του έργου με συντελεστές τέσσερις ηθοποιούς με αναπηρία. Τη διδασκαλία του έργου (coaching) έχει αναλάβει ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί. 

Το έργο έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά και μπορεί να παρουσιαστεί με αγγλικούς υπέρτιτλους ή και στην αγγλική γλώσσα. Οι παραστάσεις της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α. συνοδεύονται πάντα από διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Στόχος της παραγωγής είναι να παρουσιαστεί το έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί 12 παραστάσεις σε κεντρική σκηνή και τέσσερις σε άλλες πόλεις (Κιάτο, Βέροια, Πάτρα, Σύρο). Στο πλαίσιο της διεθνούς πορείας του έργου του ΘΕ.ΑΜ.Α. και της περαιτέρω εξέλιξης στην προβολή του, έχει δηλώσει συμμετοχή σε φεστιβάλ άλλων χωρών, όπως:

33ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαράγεβο (7 Φεβρ. – 21 Μαρ. 2017)

Fringe Φεστιβάλ Εδιμβούργου (Αύγ. 2017)

Παρουσίαση του έργου και της ομάδας στην ομογένεια και σε τοπικούς φορείς του Ντουμπάι (Ιαν. 2017)


Συντελεστές:

 Συγγραφέας/Σκηνοθέτης - Σοφία Σταυρακάκη Ντιουκ – Βασίλης Οικονόμου
 Coaching – Βασίλης Οικονόμου  Ντόννα – Μαρίνα Μπεσίρη
 Μετάφραση – Μαρία Δραγατάκη  Μάνστρο – Κωνσταντίνος Λούκας
 Φροντιστής – Άτζελα Πετροπούλου  Σταρ – Χάννα Ελ Χάτζ Ομάρ