ΧΑΝΝΑ ΕΛ ΧΑΤΖ ΟΜΑΡ

Γεννήθηκε στο Κουβέϊτ από Ελληνίδα μητέρα. ‘Εχει Σύνδρομο Down με τις συνεπαγόμενες μαθησιακές δυσκολίες. Παρακολούθησε βασική εκπαίδευση  στις ΗΠΑ, την Ιορδανία, Ηνωμένο Βασίλειο και τα τελευταία 10 χρόνια στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Κατάρτισης «Μαργαρίτα» στην Ελλάδα.

Μιλάει εκτός της ελληνικής, την αγγλική γλώσσα σε άριστο επίπεδο και σε πολύ καλό επίπεδο την Αραβική γλώσσα.

 

Η ενασχόλησή της με το θέατρο ξεκίνησε με το θεατρικό τμήμα του «Μαργαρίτα» όπου συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές του εργαστηρίου (2007-2008). Συνέχισε με την μουσικοθεατρική ομάδα του Very Special Arts – Hellas όπου συμμετείχε στις παραστάσεις «Ωραία μου Κυρία» (2014), «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου (2015) και «Η Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ (2016).

Παρακολούθησε το 2015 και 2016 εργαστήρια κίνησης και χορού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσσειου Ιδρύματος στα πλαίσια του πρόγραμματος «Ισότιμη Πρόσβαση» που απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία.

Το Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2015 παρακολούθησε το σεμινάριο της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α. «Ο Χώρος και ο Χρόνος στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία» κι είναι έκτοτε μέλος της ομάδας. Συμμετέχει στην καινούρια παραγωγή «Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού» της Σοφίας Σταυρακάκη, στο ρόλο της Σταρ.