Από τις 24 Ιανουαρίου έως και 5 Απριλίου καθε Τεταρτη και Πέμπτη στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου παρουσίασε το έργο "Νεκρασόφ" (Nekrassov) του J.P. Sartre σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα. Μια φαρσο-σάτιρα όπως την είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του ο ίδιος ο συγγραφέας, που αναπαράγει τη δομή της κοινωνίας. Η παράσταση ήταν καθολικά προσβάσιμη. 

Στις 14 Μαίου το ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό (στην ελληνική γλώσσα) το έργο της Σοφίας Σταυρακάκη "Blindfold-Η Νύχτα του Κυνηγιού". Στις 27 Σεπτεμβρίου το ίδιο έργο  ανέβηκε στο Φεστιβάλ "5ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών" στη Λάρισα.

Σε καλοκαιρινή περιοδεία (15/7: Θέατρο Πέτρας 17/7: Φεστιβάλ Βόλου 22/7: Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου 1/09: στο Κιάτο Κορινθίας "Σικυώνια 2018" 15/09: θέατρο "Αλέξης Μινωτής" στο Αιγάλεω) παρουσιάζεται η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε επιμέλεια μετάφρασης Βασίλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου - Ελιάνας Περηφάνου. 

Το ΘΕΑΜΑ συμμετέχει στο Brighton Fringe Festival 2017 με το έργο της Σοφίας Σταυρακάκη "Blindfold- The Night of the Hunt"  (στην αγγλική γλώσσα) για επτά παραστάσεις (5-11 Μαίου) το οποίο παρουσίασε εν συνεχεία και στο Λονδίνο (Theatro Technis 13 Μαίου). 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017" του δήμου Κορυδαλλού (17 Σεπτεμβρίου) και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (7 Οκτωβρίου) ανεβαίνει η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου και σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου - Ελιάνας Περηφάνου. 

Η μαύρη Κωμωδία "Τσετσέ" του L. Pirandello σε σκηνοθεσία  Μάνου Τριανταφυλλάκη συνεχίζεται να παρουσιάζεται και το 2017 σε νέους σταθμούς: Πάτρα στο θέατρο "Λιθογραφείον" στις 12 & 13 Ιανουαρίου και στο θέατρο Γκλόρια στις 15 Μαίου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ του ΟΕΘ- ΣΕΗ

Στις 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε την performance «Έρημοι: Κασσάνδρα-Φιλοκτήτης» βασισμένη σε υπερκείμενα της Σοφίας Σταυρακάκη και Απολλωνίας Τσαντά στην «Αλεξάνδρα» του Λυκόφρονα και στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή αντίστοιχα, για τη λήξη του 1ου Συμποσίου Πρόσληψης Κλασικών Κειμένων με γενικό τίτλο «Συνέχειες κι Ασυνέχειες στην Πρόσληψη Κλασικών Κειμένων» που διοργανώθηκε από το τμήμα Φιλολογίας (ερευνητική ομάδα «Jocasta Classical Reception») του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στις 13 και 14 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανέβηκε στη σκηνή "Ν. Κούρκουλος" του Εθνικού Θεάτρου η τραγωδία "Πέρσες" του Αισχύλου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου. 

Το ΘΕΑΜΑ σε συμπαραγωγή με τον σκηνοθέτη Μάνο Τριανταφυλλάκη και τη θεατρολόγο καθηγήτρια πανεπιστημίου Ελίνα Νταρακλίτσα παρουσίασαν σε πανελλήνια πρώτη τη μαύρη κωμωδία "Τσετσέ" του L. Pirandello σε σκηνοθεσία Μάνου Τριανταφυλλάκη. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και συνεχίστηκε στον χώρο Art63 για 8 παραστάσεις. Περιόδευσε σε διάφορους  σταθμούς: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (30 Νοεμβρίου)  και Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακηνάδου στη Ζάκυνθο (15 & 16 Δεκεμβρίου). 

Το 2015, το ΘΕΑΜΑ παρουσίασε το έργο του κορυφαίου εκπροσώπου του Θεάτρου του Παραλόγου, Eugène Ionesco «Ιάκωβος ή η Υποταγή» (Jacques ou la Soumission). Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο η performance «Φιλοκτήτης» βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.

Το 2014, το ΘΕΑΜΑ ανέβασε το θεατρικό έργο του E. Albee «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) που παρουσιάστηκε αρχικά από τις 21 Μαρτίου έως 13 Απριλίου (Παρ.- Σαβ.- Κυρ.) στο θέατρο του Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. (Ηπείρου 41, Αθήνα) και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα με τελευταίο σταθμό το θέατρο Εμπρός στις 29 Μαρτίου 2015 στο πλαίσιο του 3ου Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών εκπροσωπώντας την "Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία".

Η Ελιάνα Περηφάνου και η Μαρία Σιδηροπούλου δημιούργησαν για την ομάδα το ντοκιμαντέρ "Spectacle" (ΘΕΑΜΑ) που περιγράφει την προετοιμασία της παράστασης "Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" σε όλα τα στάδια. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε πολλές χώρες του εξωτερικού ενώ η ΝΕΡΙΤ Plus τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου 2015) πρόβαλε το ντοκιμαντέρ εκείνη τη μέρα, στις 17.00.

Το 2013 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο «Έτους Καβάφη 2013» η ομάδα παρουσίασε την παράσταση «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής».

Ο εμπνευστής της ιδέας και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας, Βασίλης Οικονόμου (Ηθοποιός ΑμεΑ – Σκηνοθέτης- Αρχαιολόγος), τον Σεπτέμβριο  του 2013 (23-29 Σεπτεμβρίου)  εκπροσώπησε την ομάδα και έδωσε master-class υποκριτικής με τίτλο «Space and Time in Ancient Greek Tragedy» στο διεθνές φεστιβάλ «Proteatr» που διεξήχθη στη Μόσχα. Τέλος ήταν τιμώμενο πρόσωπο - ομιλητής στο 2ο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Sociality-Creating Function of Art and Problems of Sociocultural Rehabilitation»» που διεξήχθη στη Μόσχα στις 1-2 Οκτωβρίου 2013 και παρουσίασε ομιλία περί αναδόμησης της διδασκαλίας ηθοποιών ΑμεΑ με τίτλο: «όψις (opsis) The interpretation of the term from antiquity to contemporary theatrical reality».

Την άνοιξη του 2012 το ΘΕΑΜΑ συμμετείχε στο international workshop 'Act for Acting' (Avigliana-Italy) και παρουσίασε  την μινιμαλιστική παράσταση "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε δύο μέρη: Α. Video-Art: "Electra mourning" B. Αυτοσχεδιαστική αναπαράσταση της "σκηνής της αναγνώρισης" μεταξύ Ηλέκτρας και Ορέστη.

Την περίοδο 2012-13 παρουσίασε το δραματικό έργο «Αύριο» της Έφης Τούμπα.

Η επαγγελματική θεατρική ομάδα το 2011 παρουσίασε τη νέα δημιουργία της με τίτλο «Ήρωες και Μύθοι» βασισμένη σε μονολόγους από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Τέννεσση Ουίλλιαμς που έκανε πρεμιέρα στην κεντρική αυλή της "Τεχνόπολις" (Γκάζι) στις 25/7/2011.

 Τον Απρίλιο του 2010 ιδρύθηκε η ομάδα ΘΕΑΜΑ και το ίδιο καλοκαίρι παρουσίασε σε περιοδεία τη «Λάμια» ένα έργο της Λίνας Αμπντελχαμίντ που αποτελούσε θεατρική αναπροσαρμογή του "μύθου της Λάμιας".